Aktiviteter

Uansett når på året du kommer er det alltid mye å finne på her på Gløtberget. Naturopplevelser for hele familien gjennom hele året.

Hva venter du på? Bestill din hytte i dag! 

KAno

Med kano kan du oppleve Isteren og naturreservatet Isternen/Bjønnberga på nært hold. Du kan leie kano hos oss, eller du kan ta med deg din egen hvis du foretrekker det. Padle deg frem til en liten øy og finn en leirplass ved en av Isterens fine sandstrender. Isteren passer også godt til dagsturer med kano. Når du først er på sjøen kan du jo også prøve fiskelykken. 


Båter

Vi har båter både med og uten motor til leie her på Gløtberget. Vi leier ut båter fra isen går på våren og til den kommer tilbake på høsten.

Utkjøring av Båt

For de som har med seg egen båt har vi mulighet for sjøsetting her på gården. Spør oss for mer informasjon vedrørende dette. 

 

 


Fiskekort

Fiske i Isteren og Gløta med resten av Engerdal statsallmenning krever at du har gyldig fiskekort. Vi selger kort her på gården, og vi har dags-, ukes- og årskort tilgjengelig for salg.

Informasjon om fiske fåes fra Kåre Olav, fiskeguiding kan  også bestilles her på gården. 


Tur

Gløtberget er en ideell base og herfra kan du ta turer innover fjellmarka. Her kan du gå på jakt, plukke bær, se på fugler og dyr eller bare være i naturen. Etter en dag ute er det alltid godt å komme tilbake til en velutstyrt hytte hvor du kan nyte dagens inntrykk.


vinteraktiviteter

Pilking – vinterstid er isteren en ideell plass for isfiske. De vanligste fiskene på vinteren er; Abbor, Ørret, Harr, Gjedde, Lake og Sik. Området rundt her har også fine muligheter for fiske etter Røye.

Snøskuter – etter en liten kjøretur til Sverige er det mulig å kjøre snøskuter i løyper. I Norge er det ikke lov å kjøre snøskuter uten løyve per i dag, men det kan bli løyper i nær fremtid, dette er oppe til diskusjon på Stortinget nå.

Hare-Rype jakt – i jaktsesongen er det mulighet for småvilt, skogsfugl og rypejakt i området. Ta kontakt for nærmere informasjon. 

Langrenn – vi kjører opp løyper fra Gløtberget på sjøen og gjennom skogen og opp mot fjellet. Du har mange løype muligheter ut fra gården og i nærområdet. 

Skøyter – når isen legger seg kan det være gode muligheter for å prøve turskøyter. Husk å vise forsiktighet når du ferdes på isen, sjekk isforholdene hele tiden! Ta kontakt for informasjon om forhold. 


SommerAktiviteter

Fisking – fra elvebredden, i kano eller i båt er det mye fisk i Isteren. Fjelløretten er den mest ettertraktede arten, men det er også mye annen god fisk i sjøen som er god til middag.

Kano – om du leier kano av oss eller har med deg egen er dette en ideell plass for kanoliv. Du kan reise ut på dagstur eller slå opp leir ute i sjøen.

Fugletitting – på andre siden av sjøen ligger Isteren/Bjønnberget naturreservat hvor en kan se ørn og andre spennende fugler.

Roing – hvis du foretrekker en stille måte å utforske Isteren på er en av våre robåter et godt alternativ. 

Turer – den beste måten å oppleve naturen på er å være i den. Legg ut på en tur fra Gløtberget og se alt skogen og fjellet har å tilby. Husk å se deg for når du går, det er mange ville dyr i området.

Bær plukking – på høsten har vi blåbær, tyttebær og molte i området.

Svømming – etter en lang dag på sjøen eller i skogen byr Isteren på rent og friskt vann hvis en vil kjøle seg ned eller ta et forfriskende bad etter en arbeidsøkt på sjøen.

Rafting - Gløta brukes flittig til rafting på sommeren. Hvis dere ikke har båt selv, arrangerer Idrefjell rafting her på sommeren. 


Lokale severdigheter

P7200153.JPG

Røros – som verdensarv by er Røros en perle som ligger ca 90 minutter fra Gløtbeget. Det er gode handle og spisemuligheter her i tillegg til museet, kirken og det som tilbys av lokale håndverkere og kunstnere. 

Idre – ligger ca 40 minutter fra Gløtberget. Her er det pol, butikker, litt uteliv og selvfølgelig alpin bakker på vinteren. Skal en handle kan dette også være et godt alternativ da prisene ofte er billigere i sverige på dagligvarer. 

Engerdalsdagene – hver sommer kommer lokale bedrifter og organisasjoner sammen og arrangerer Engerdalsdagene. Her viser vi frem hva som produseres og er tilgjengelig i kommunen, og rammen rundt er en folkefest. 

Elgå – dette tettstedet ved Femunden er stoppested for Femund II i sommerhalvåret. Her kan man ta båten over til Røros. På brygga er det også servering og det er mye som skjer her på sommeren. 

Sølenstua – ligger 15 minutter fra Gløtberget og her er det servering hvor en kan ta en kopp kaffe eller en matbit. Like ved er det også alpin anlegg på vinteren.

Trysil – ca 75 minutter unna er Trysil med alpin og hopp bakker, hoteller, butikker, pol og mye mer. 

Tynset – er ca 90 minutter fra Gløtberget. Her er det en del butikker, restauranter og vinmonopol. 

Destinasjon Femund & Engerdal - for mer informasjon om hva en kan finne på her, og i resten av kommuen ta en kikk på Destinasjon Femund Engerdal

Krysset Restaurant & Cafe - ligger i Drevsjø sentrum og serverer lokale retter, kebab, pizza mm. Meny og informasjon finner du her. Det er også mulig å bestille mat og hente for å spise her på Gløtberget.


Praktiske Opplysninger

P8230086.JPG

Handling – nærmeste butikk er på Drevsjø, hvor du har Joker og Krysset Cafe. Vil du har mer utvalg er de nærmeste alternativene Idre, Trysil, Tynset og Røros. Det er også mindre butikker i Sømådalen og i Elgå.

Sikkerhet på sjøen - på fjellet kan været skifte fort, så vi oppfordrer alle som skal ut på sjøen å melde fra hvor de skal og hvor lenge dere blir ute. All ferdsel på sjøen er på eget ansvar.

Sverige – grensen til Sverige er ca 16km fra Gløtberget, og Idre (som er 67 km herfra) er første by med gode handlemuligheter. 

Lokalområdet – Gløtberget tilhører Drevsjø, som ligger i nasjonalpark kommunen Engerdal i Hedmark fylke. Finn ut mer om lokalområdet her

Ved – når du bor i en av hyttene våre er det ved i hytten ved ankomst, hvis dere går tom er det gratis ved i vedboden.

Vinmonopol – nærmeste pol er i Trysil, Røros og Tynset, eller hvis en vil kjøpe i Sverige er det også Systembolag i Idre. 

Kjeledyr – det er lov å ha med seg hund på hyttene våre, men vi tar et lite gebyr for ekstra vask. Husk også at det er båndtvang hele året inne på gården.  

Parkering - skal du ut på sjøen kan du parkere her på gården mot et daglig parkeringsgebyr. Stopp i resepsjonen for å melde fra hvor lenge du blir borte og få anvist parkeringsplass før du legger ut på sjøen.